Over ons

Wie wij zijn

Castor International is een internationaal opererende handelsonderneming in grondstoffen voor de food, feed en chemische industrie. Hoewel we kunnen bogen op een lange ervaring in marketing, verkoop en logistiek heeft de officiële oprichting in 2009 plaatsgevonden.

De specialisatie van Castor International is hoe kan het ook anders, de marketing en verkoop van  castorolie & derivaten. Castor International staat echter voor veel meer, zowel in grondstoffen als logistiek. Daarover leest u meer op deze website.

Castor International is gevestigd op Businesspark Deurne. Deze keuze is om meer dan één reden niet toevallig. In de eerste plaats ligt Deurne centraal ten opzichte van de belangrijke aanvoerhavens Rotterdam en Antwerpen en de grote Duitse industriegebieden. Ook de andere ons omringende landen zijn vanuit Deurne zeer goed bereikbaar.

In de tweede plaats bestaat er interessante synergie met andere eveneens op Businssspark Deurne gevestigde bedrijven. Zodoende kan Castor International tal van logistieke oplossingen aanbieden.

Wat wij doen

Steeds meer grondstoffen worden buiten Europa geproduceerd. Wij begrijpen best dat u ook graag aan de bron koopt. De levertijd kan echter al gauw oplopen tot enkele weken. Verder kan er tijdens de “supply chain” nog van alles misgaan: De boot heeft vertraging, de douaneafhandeling verloopt verre van vlekkeloos, etc. Dat zijn natuurlijk zaken waar u zich niet mee bezig wilt houden. U wil zich concentreren op uw eigen core business, doen waar u goed in bent.

Wij nemen u graag de problemen uit handen en profileren ons daarbij als supply chain manager. Dit is hoe Castor International het begrip supply chain management inhoud geeft:

Castor International positioneert zich tussen de producent enerzijds en de consument/eindgebruiker anderzijds. Alles wat nodig is om het benodigde product van de juiste kwaliteit, in de juiste verpakking op het juiste moment bij de productiefaciliteit aan te leveren wordt uit handen genomen.

Ons concept bevat de volgende disciplines:

  1. Sourcing
  2. Logistiek
  3. Value Added Services
Contact opnemen Of bel +31 (0)493 750 604