Logistiek

Page sections

Logistiek

De business unit Shipping & Forwarding van onze logistieke partner is gespecialiseerd in overzeese verschepingen, zowel import als export. Wat u ook getransporteerd wilt hebben - tank/bulkcontainers, FCL, LCL, project cargo - zij zorgen voor de beste omstandigheden en een efficiƫnte afhandeling door gebruik te maken van alle beschikbare lijnen op alle belangrijke scheepvaart- en luchtvaartroutes.

Door het wereldwijde netwerk van agenten voorzien we u van een complete logistieke keten, van producent tot eindgebruiker (deur tot deur). Onze buitenlandse partners communiceren met leveranciers in hun eigen taal en zijn op de hoogte van de lokale situatie.

logistiek

Douaneafhandeling

Net als de zee- en luchtvracht wordt de douaneafhandeling van uw goederen in de haven (of op de luchthaven) door een speciale afdeling binnen onze logistieke partner gedaan. Zij beschikken over alle vereiste vergunningen en staan rechtstreeks in verbinding met het centraal computersysteem van de douane (SAGITTA). Doordat ze op dezelfde locatie gevestigd zijn, zijn de lijnen kort, is de betrokkenheid bij uw goederen groot en wordt de efficiƫntie verhoogd waardoor de kans op vertraging fors afneemt.

De uitvoer van goederen is volledig elektronisch, waardoor wachttijden bij de douane tot het verleden behoren. Al uw opdrachten worden met zorg afgehandeld, van complete containerlading tot kleine zending.

Transport

Castor International kan terugvallen op haar logistieke partner als het gaat het om transport naar uw gewenste locatie.

Zo beschikken we over rollend materieel voor:

  • palletlading
  • bulklading (vast en vloeibaar)
  • 20/40 ft containers
  • volumegoederen (o.a. opleggers met dubbele laadvloeren)
  • geconditioneerd transport

Onze logistieke partner werkt uitsluitend met goed opgeleide chauffeurs bij wie uw zending in goede handen is. Dankzij de separate businessunit Shipping & Forwarding kunnen we werken met een groot aantal vaste charterpartners. Just In Time door heel Europa is bij ons de gewoonste zaak van de wereld.

Text

Consignatie voorraden

Castor International biedt u de mogelijkheid om onze voorraden op uw locatie in consignatie te leggen. U kunt er van gebruiken zoveel u wilt. Eenmaal per maand brengen wij uw consumptie in rekening. Zo beschikt u altijd over voldoende voorraad.

Opslag & voorraadbeheer

De opslag van uw goederen vindt plaats onder de best mogelijke omstandigheden, die overigens voor elk product anders kunnen zijn.

Op onze locatie beschikken we over:

  • dedicated opslagloodsen voor food en non-food producten
  • geconditioneerde opslag (gekoeld & verwarmd en tevens met aangepaste relatieve luchtvochtigheid)
  • Opslag volgens de PGS-15 normen (v/h CPR-15 normen). Zo slaan we op: ADR klasse 8, 9, Xi, Xn, C en N (volgens HACCP, GMP+ en GDP richtlijnen).

Castor International beschikt over een flexibel computersysteem waarin voorraden worden geregistreerd en bijgewerkt. Een online koppeling met uw externe softwaresystemen behoort tot de mogelijkheden, om zo de meest directe aansturing en up to date informatievoorziening te realiseren. Ook FiFO en batchselectie zijn mogelijk binnen dit computersysteem.

logistiek