Image
Castor summer greetings

Castor International kijkt terug en blikt vooruit

Body

De afgelopen maanden is ons leven flink op z’n kop gezet. En ook de komende periode zal de wereld, en dus ook de zakenwereld, voor uitdagingen komen te staan. We noemen bewust het woord ‘uitdaging’, want hoe ernstig de situatie ook is, in crises liggen vaak kansen voor de toekomst. Maar voordat we te ver de toekomst in kijken, blikken we graag nog even terug op de afgelopen periode.

De start

Ruim tien jaar geleden is Castor International begonnen als project om een handelsactiviteit in grondstoffen op te bouwen. Stap voor stap wilden we groeien naar een supply chain manager waar de industrie niet omheen kon. De afgelopen jaren heeft Castor International een meer dan gezonde groei doorgemaakt. Die groei meten we niet per se in winst of omzet, maar liever in een toename in het aantal klanten of product/klant combinaties. En ook onze deelname aan goedkeuringstrajecten door het sturen van testmonsters is voor ons een succesindicator.

2020

Castor International wist dat 2020 een lastig jaar zou worden. Niet vanwege de coronacrisis natuurlijk, maar vanwege de scherpe prijsdaling van Castorolie in het najaar van 2019. Deze onverwachte daling, zou ook in 2020 nog een effect hebben op onze business.

En toen kwam het coronavirus…

Juist in deze crisis heeft Castor International laten zien wat het managen van de supply chain inhoudt. India ging volledig op slot en verschepingen uit dit land waren vrijwel onmogelijk. Ondanks deze aderlating, hebben we onze klanten niet teleurgesteld en sprongen we zelfs bij waar andere leveranciers verstek lieten gaan. Uiteraard speelde de spreiding van onze afzet over verschillende industrieën hierin een grote rol. De kennis en het netwerk van ons logistieke zusterbedrijf en de grote voorraadpositie hebben ons door deze periode heen geholpen.

Positieve effecten van de crisis

  • Nog intensiever contact met leveranciers: door wederzijds begrip is de relatie sterker geworden.
  • Contacten met nieuwe klanten die door andere leveranciers niet beleverd konden worden.
  • De nadelige effecten van de eerdere prijsdaling werden beperkt
  • Door schaarste van Glycerine en de beschikbaarheid ervan bij Castor International, konden veel gebruikers geholpen worden en werd de klantenkring van Castor International versneld uitgebreid.
  • Castor International heeft bewezen ook een betrouwbare partner te zijn in tijden van crisis.

De toekomst

We leren van het verleden, maar onze blik is vooral gericht op de toekomst. Castor International ziet volop kansen om te groeien en haar positie in de markt te versterken. We zoeken voortdurend naar nieuwe grondstoffen die in ons portfolio passen en waar onze klanten behoefte aan hebben. Zo zien we een grote behoefte aan duurzame grondstoffen voor de technische industrie. Castor International wil meeliften op die ‘groene golf’.

Ook in de toekomst zullen we verder spreiden in toepassingen. Vooral food en feed krijgen veel aandacht. Daarom is in het laatste kwartaal van 2019 Marc Junger als extra salesmanager gestart. Dat levert nu al nieuwe klanten en leveranciers op. Een mooie opmaat naar nog meer synergie met andere bedrijven binnen de Driessen Group.

Het mag geen verrassing meer zijn: het team van Castor International ziet de toekomst met zeer veel vertrouwen tegemoet. Wat blijft zijn uiteraard onze no nonsense-aanpak en het meedenken in oplossingen om de supply chain te optimaliseren. Ook in de toekomst blijf de klant bij Castor International op nummer 1!

Arthur de Raad
Sales Manager for Castor